У Київській конференції в Лівобережному духовному центрі 19 березня відбулося хрещення. Для двадцяти однієї людини цей день був дуже особливим, адже вони його будуть називати днем свого духовного народження. Усі ті, хто христилися, по особливому готувалися до цієї події, вивчаючи Слово Боже, пізнаючи волю та любов Господа, а також досліджуючи своє життя.

Серед хрещення пастор церкви Рябой Валерій говорив проповідь. Він нагадав, яке значення для віруючої людини має водне хрещення, а також дав деякі настанови. З самого початку пастор підкреслив, що хрещення – це повернення дітей в батьківський дім. Одразу згадується притча з 15-го розділу Євангелія від Луки про блудного сина. Біблія ідентифікує людину, що живе в світі без Бога, як блудного сина. І в цій притчі дуже добре показано, що Отець не просто прийняв свого блудного сина назад додому, а й зробив його знову законним спадкоємцем. Ця істина відкривається у всій Біблії. Наприклад, Апостол Павло в своєму посланні до римлян пише: “Сам Цей Дух свідчить разом із духом нашим, що ми діти Божі. А коли діти, то й спадкоємці…” (Рим. 8:16,17).

Є люди, які говорять, що хрещення не потрібно ‒ Бог живе в їхньому серці. Валерій Миколайович показав, що це не біблійна точка зору і такі люди сильно помиляються. В Діях святих апостолів у 10-му розділі записана історія про одного римського сотника Корнилія. Уже в другому вірші йому дається характеристика: “З усім домом своїм він побожний був та богобійний, подавав людям щедру милостиню, і завжди Богові молився” (Дiї. 10:2). Що ще не вистачає такій людині? В наш час важко знайти людину, яку можна так охарактеризувати. Але Корнилій хотів бути достеменно впевненим у тому, що Господь його приймає! Тому-то Бог посилає Свого Ангела Корнилію, а також готує Петра (бо звершувати хрещення можуть лише служителі) і зводить їх разом. Прийшовши до Корнилія, Петро відкриває дуже важливу біблійну істину: “Пізнаю я поправді, що не дивиться Бог на обличчя, але в кожнім народі приємний Йому, хто боїться Його й чинить правду” (Дiї. 10:34,35). Отож, Господь приймає кожну людину, яка до Нього приходить і щиро кається, незалежно від її минулого. І вже після хрещення людини гнів Божий, що направлений на гріх та грішників, які полюбили гріх, не торкнеться Божих дітей.

Після проповіді, всі кандидати до хрещення перед Богом, ангелами та церквою урочисто засвідчили про своє свідоме рішення слідувати за Христом. Відповідаючи на питання пастора Борового Володимира, вони показали, що їх рішення є добровільним, вони признають Ісуса Христа своїм Спасителем, готові упокоритися перед Ним та посвятити Йому все своє життя.

Обряд хрещення супроводжувався урочистим співом Київського камерного хору. По завершенню служіння нових членів церкви привітали служителі, рідні та друзі. Одним із привітань був вірш на мові жестів, оскільки серед новохрещених було двоє слабочуючих людей із сімнадцятої громади. Атмосфера радості та вдячності Богові панувала в залі. Подяка Ісусові, Котрий продовжує спасати душі людей для Свого царства.

Скрипкарь В.
Фото Романишин В.