Кожна людина є істотою насамперед духовною. Але сказати так — це майже нічого не сказати, оскільки саме сфера духу є найважливішою в житті людини. Будь-які вчинки, які ми робимо, навіть найменші, так чи інакше пов’язані з тим, чим живиться наш дух. І будь-які реформи починаються саме тут, в нашій духовній сфері. Варто сказати більше — зміни в державі починаються лише тоді, коли ми робимо крок до змін в нашому духовному житті. Саме такою була головна ідея виставки Реформації, яка відбулася 3 червня у парку «Відрадний».

Основною метою учасників виставки було розкрити людям по-справжньому таємні знання, донині невідомі багатьом, але яких вони прагнуть навіть неусвідомлено — уроки та ідеї Реформації до людей, а також цінність цієї події як в історії, так і в житті кожної окремої людини. Учасники несли світло людям, пропонуючи християнські книги та газети, а також розповідаючи про Реформацію за допомогою спеціалізованих банерів. Було приємно бачити зацікавлені обличчя людей та чути їх розмови з учасниками виставки. Люди мають безліч питань і відчайдушно шукають відповідей на них, тож Бог посилає нас до таких людей з відповідями. Такі заходи надихають працювати далі, надають ентузіазму, ніби сам Бог промовляє до нас: «Не здавайтеся, йдіть вперед, а Я завжди буду з вами, як і обіцяв». Тож ми молимося. Ми змінюємося. Ми діємо.

Наш Господь Ісус Христос залишив нам настанову «Дано Мені всіляку владу на небі і на землі; отож, ідіть, навчайте всі народи, хрестячи їх в ім’я Вітця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх виконувати все, що Я заповідав вам; і ось, Я з вами у всі дні, навіть до кінця світу». І разом з Матвієм ми промовляємо «Амінь» і йдемо. Ми робимо те, що повинні, тому що ми можемо. І нехай Бог допоможе нам у цій важливій справі спасіння душ!

Олександра Пешкова
Фото Вадим Паламарчук