Дорогі члени всесвітньої Адвентистської церкви, які об’єдналися в молитві!

Який хвилюючий історичний час ми переживаємо! У той час, як серця людей у всьому світі стискаються від страху, ми можемо продовжувати жити з вірою, спрямовуючи свій погляд на Ісуса. Все в Його владі! Ніщо не може застати Його зненацька – ні бурі, ні землетруси, ні повені, ні пожежі, і навіть ні всесвітня пандемія. Його Царство незмінне.

Багато місяців тому ми планували організувати особливу молитовну ініціативу під назвою «100 днів молитви». Ми віримо, що Бог заздалегідь визначив час її проведення.

Ця молитовна ініціатива, яку намічено на період з 27 березня по 4 липня 2020 р спочатку була націлена на піднесення молитов про злиття Святого Духу на учасників сесії Генеральної Конференції 2020 року в Індіанаполісі. Однак поява в нашому світі пандемії коронавіруса, а також безліч тривожних подій, які відбуваються зараз, дають прекрасну можливість нашій Церкві згуртуватися в молитві, просячи у Господа сили в цей кризовий час, а також сили Святого Духа для здійснення місії, яка стоїть перед нами.

Я хочу закликати вас до участі в цій винятково важливій молитовній ініціативі. Хоча сесія Генеральної Конференції вже не відбудеться, як спочатку планувалося, в червні 2020 р. ми продовжимо молитися про злиття Святого Духу на життя кожного з нас, на нашу Церкву і на наших керівників. Крім того, ми також будемо проголошувати молитви про всіх, заражених вірусом COVID-19, а також про тих, чиї рідні та близькі страждають від цієї хвороби. Ми будемо молитися про тих, хто бореться з хворобою в ізоляції, про наділення мудрістю керівників наших держав, а також про подальше здійсненні місії нашої Церкви в цей важкий час. Кожен день ми будемо ділитися конкретними молитовними проханнями.

Готуючи наші серця до проведення «100 днів молитви», що починаються 27 березня 2020 р., згадаємо біблійну обітницю, записану в книзі пророка Єремії: «І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем» (29:13). Господь також говорить нам: «І до Мене поклич в день недолі, – Я тебе порятую, ти ж прославиш Мене!» (Псалом 49(50):15). Яка чудова обітниця для сьогоднішнього дня! Ми знаходимося в розпалі світової кризи. Як нам прийняти цей виклик? У книзі «Пророки і царі» ми дізнаємося, як реагував Ілля на кризу його часу:

«Тільки тому, що Ілля мав таку велику віру, Бог міг залучити його в цей важкий для Ізраїлю момент. Коли він молився, його віра зростала. Він покладався на обітниці Неба і не припиняв молитися, поки не отримав відповіді. Не очікуючи повного доказу того, що Господь почув його, він готовий був довіритися найменшій ознаці Божественної милості. Тому те, що міг зробити Ілля за допомогою Бога, можуть зробити і всі в сфері своєї діяльності на ниві Божій…

Подібної віри потребує сьогодні світ – віри, яка покоїться на обітницях Божого Слова і не відступає доти, поки Небо не почує молитву» (Пророки і царі, с. 157).
Бог сьогодні шукає таких, як Ілля, – чоловіків і жінок, що моляться з вірою і приймають з вірою Його Слово! Будьмо тими, хто не відступить доти, поки Небо не почує молитву!

Що очікувати протягом 100 днів молитви:

  • Щоп’ятниці (протягом 15 тижнів, починаючи з 27 березня) будуть проводитися духовні читання або оголошуватися свідоцтва, які дають надію і мужність нам, тим, хто шукає Божої мудрості в цей дуже важкий час.
    • Щодня всім, хто зареєструється через інтернет, будуть вислані електронною поштою конкретні молитовні прохання, що відображають поточні потреби. Ви можете представити ваші молитовні прохання про вашу церкву / конференцію / Уніон / дивізіон, і вони будуть розглянуті для подальшого включення в щоденну розсилку. Сайт ГК: https://www.revivalandreformation.org/100days
  • Щотижня будуть рекомендовані і доступні через інтернет додаткові книги і матеріали, які допоможуть вам глибше зрозуміти, як ходити шляхами Божими, а також представлять ідеї для євангельської роботи в цей важкий час.

Час нам молитися! Хоча у нас може і не бути можливості особисто об’єднатися в молитві з нашою церковною сім’єю, існує безліч інших способів, щоб нам об’єднатися в електронному форматі – телефоном, через відеоконференції або соціальні мережі. Навіть якщо ми не завжди можемо бути разом, ми об’єднані Святим Духом, і молитва здатна досягти місць, які нам недоступні. Тому схилімо разом коліна, просячи Бога про милість в цей час, коли ми вкрай її потребуємо.

З благословенною надією!

Тед Вільсон і керівники Відділу молитовного служіння Генеральної Конференції